jún. 16
vasárnap

A klasztertagok bemutatása

IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook

A klasztertagok bemutatása


A Klaszter tagjai-AKTUALIS-jav12

  Építő-KITT Klaszter bemutatása (pdf)

Építő-KITT Klaszter bemutatása (Prezi.com)

Klaszter kalendárium (pdf)

 

1. AEROPRODUKT Zrt.

Az Aeroprodukt Zrt. 2011. októberében alakult kizárólag magyar tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaság. A gazdasági és piaci helyzetre való tekintettel a működését kis létszámmal kezdte meg, viszont nagy figyelmet fordított a sokoldalú, szellemi és fizikai munkaerő megteremtésére, a legsokoldalúbb dolgozók kiválasztására. Magyarország légtechnikai gyártó fellegvárában, Csongrádon, ilyen képzettségű és kiváló képességű munkaerő jelen van, és természetesen a fiatal nemzedék úttörőivel kiegészülve, a megrendelők és a cég rendelkezésére áll. Céljaink, között szerepel, hogy jelenlegi állományunkkal, minél nagyobb volumenű beruházások, komoly elvárásainak is minden tekintetben meg tudjunk felelni, továbbá, hogy ügyfeleinkkel, komoly és hosszú távú együttműködést alakítsunk ki, miközben elvárásaikat teljes mértékben kielégítjük.

Web: www.aeroprudukt.hu


Az AEROPRODUKT Zrt bemutatása (pdf)

 

2. BB Mentor Építőipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A mikrovállalkozás 2005-ben alakult. Tevékenységi körét tekintve tetőfedéssel, tetőszigeteléssel, pinceszigeteléssel, zsindelyezéssel és különböző bádogosmunkák kivitelezésével foglalkozik. Közülük a fő specialitásának - a közel fél évtizedes - vízszigetelésben szerzett szakmai tapasztalat tekinthető. A társaság 2010-ben 8 főt foglalkoztatott. Az alkalmazottak széleskörű szakmai felkészültséggel rendelkeznek (pl. műszaki ellenőr, technikus, szakmunkás és betanított munkás). Referenciái közül kiemelkedik a Napfényfürdő Aquapolis Szeged vízszigetelési és bádogos munkái.

Web: http://www.bbmentorkft.hu/


A BB Mentor Kft. bemutatása (pdf)

 

3. B.K. Group Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A B.K. Group Kft. egyéni vállalkozásként indult 1994-ben, majd a hosszú évek építőipari tanulmányaiból, tapasztalataiból 2006. április 24-én átalakult Korlátolt felelősségű társasággá, a szakmai tisztesség, a józan kockázatvállalás és a gazdasági önállóság igényével. Az elmúlt évek alatt a szakmán belül stabil gazdálkodású, folyamatos fejlődést mutató elismert céggé vált a szegedi régióban. A cég kialakult alvállalkozói körrel dolgozik együtt, mely garanciát jelent a minőségi munkára. Tevékenységi köre kiterjed az építési fővállalkozás és a generál kivitelezés teljes szolgáltatási köreire, melyek a cégtulajdonos (Börcsök Gábor) irányításával működnek. Szeged különböző részein családi házak, lakóparkok, irodák, valamint a Bors Palota is a cég nevéhez fűződik. Ezen kívül a cég kiemelt tevékenységének számít korszerű, speciális munkagépekkel a mélyépítés és a földmunka feladatai, megadott határidőre, a megrendelő igényei szerint.

Web: www.bkgroup.hu

 

4. Bánhelyi és Társa Építőipari Bt.

A mikrovállalkozás 1991-ben alakult. Fő tevékenységei: melegburkolás, padló- és falburkolás. Jelenleg 2 fő állandó foglalkoztatottja van Referenciái között megemlítendő a Szegedi Tudományegyetem Központi Épületének, a szegedi Tisza-parti Iskola, a szegedi Csikós Iskola, a makói kórház, a Makói Bíróság, az Algyői Ált. Isk., felújítási, valamint a Madách Színház és Operettszínház intarziás parketta berakási munkálatai. Speciális, egyedi szakmai kompetenciái közé tartozik a tornacsarnokok rugalmas padozat rétegrend módosítása, ÉMI - engedélyeztetése és nedves betonfelületre parketta burkolat készítése.

Web: www.banhelyi.hu


A Bánhelyi és Társa Bt. bemutatása (pdf)

 

5. Batki és Társa Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A cég 1994-ben, mint Batki és Antal Bt. alakult meg, s négy fővel kezdte meg munkálatait. 2004 februárjában az ügyvezető megalapította a Batki és Társa Kft.-t., mely jelenleg átlag 38 fős létszámmal dolgozik a szárazépítészet alágazatban. Ezen belül elsősorban tetőterekkel, álmennyezetekkel, válaszfalakkal foglalkoznak. Csarnokok, áruházak, bankok, szállodák belsőépítészeti kivitelezését, mobil falrendszerek építését végzik, valamint külső és belső épületszobrászati munkákat is vállalnak. Speciálisan gipszkarton rendszerek készítésével, kivitelezésével foglalkoznak, de 2001-től vállalják mobil WC- és zuhany falrendszerek gyártatását és beszerelését, valamint bontható és áthelyezhető Maars típusú szerelt válaszfalak építését. Mindemellett beltéri és homlokzati festést is végez a cég, amely évről-évre dinamikus szakmai fejlődésével biztosítja megrendelői minőségi igényeit. A 2010-es évtől vállalja továbbá kisebb generál munkák lebonyolítását is. Kiemelt referenciájuk: A kecskeméti Mercedes gyár lakkozó üzem és kiszolgáló csarnok szárazépítészeti munkái, SZTE Dugonics téri épületének belső díszítőszobrászati és komplett szárazépítészeti munkái, A szegedi HANSA Kontakt Logisztikai központ szárazépítészeti munkái, a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum szárazépítészeti munkái, melyért 2006-ban a vállalkozás Szárazépítészeti Nívódíjat kapott.

Web: www.batki-szeged.hu


A Batki és Társa Kft. bemutatása (pdf)

 

6. Comfort System Kft.

A Comfort System Kft. 2006-ban alakult meg, fő tevékenysége a padló- és falfűtő és hűtő rendszerek kereskedelme. A vállalat megkezdte saját fejlesztésű rendszerek kidolgozását, aminek eredményeképpen 2009-ben az ÉMI által minősített és elfogadott mennyezetfűtési rendszere engedélyezésre került. A termékek mind a tervező, kivitelező, végfelhasználó számára tökéletes választás. Lehetővé teszi minden egyes helyiségben a szabályozott hőelosztást. A vállalat termékei Magyarországon, majd külföldön (Portugáliában, Romániában, Ausztriában és Szerbiában) is megjelentek a piacon. A sikerre való tekintettel a vállalat folytatja fejlesztési tevékenységét a területen. Fő szolgáltatása a padló-, fal-, mennyezet fűtés-hűtés rendszerek tervezése és forgalmazása.

Web: www.comfortsystem.hu

 

7. Csavarker Plusz Kft.

A Csavarker Plusz Kft. 1995-ben alakult meg, amelynek első üzlete a Pintér Művek kötőelem mintaboltjaként vált ismertté. A szerszám és kötőelem kereskedelemmel foglalkozó cég sikertörténetének második állomása a Brüsszeli körúton megnyitott üzlet, majd a 2006-ban a Moszkvai körúton Iparos Centrum néven nyílt kereskedés. A vállalkozás 13 embernek ad munkát, nettó árbevétele növekvő tendenciát mutat, amely 2013-ban elérte az 516 millió Ft-ot.

Web: www.csavarker.hu

 

8. CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Az 1989-ben alapított társaság 2010-ben 119 főt foglalkoztató középvállalkozássá vált. Alapvetően mélyépítési, csatornázási, vízrendezési, útépítési és vasútépítési beton- vasbeton szerkezeteket gyárt, amelyeket szükség esetén be is építi. A vállalkozás Hódmezővásárhelyen korszerű technológiával felszerelt betongyárral rendelkezik. Éves gyártási mennyisége 28.000 m3. Névleges kevertbeton gyártási kapacitása 56.000 m3/év. Kevertbeton értékesítés mennyiségtől függően, saját és bérelt mixerekkel helyszínre szállítással és telepi kiszolgálással is rendelkezik. Főbb termékcsaládjaik a vízépítés-, a szennyvízcsatornázás-, út- vasútépítés területén találhatók. A vállalkozásnál önálló minőségellenőrzési csoport működik független minőségellenőrzési vezetővel, betonvizsgáló laboratóriummal. Kiemelt feladatnak tekintik a kutatás – fejlesztést. Valamennyi termékük szabadalmi oltalom vagy használati-ipari mintaoltalom alatt áll. Az MSZH - hoz tett bejelentéseik száma 63. A tulajdonosok több jelentős szakmai elismeréssel rendelkeznek: Mészáros Antal ügyvezető, - aki az 1989-es megalakulás óta vezeti a Kft-t - 2002-ben az év vállalkozója, 2003-ban a termelő vállalatok kategóriájában az év legdinamikusabban fejlődő vállalkozása cím, 2004-ben minősített vállalkozás cím, EKKO 2005. Innovációs Környezetvédelmi Versenyben elnyert "Környezetvédelem Mestere" cím; 2005-ben Hódmezővásárhely Városáért "Pro Urbe" kitüntetés tulajdonosa.

Web: www.csomiep.eu

A CSOMIÉP Kft. bemutatása (pdf)

 

9. Dél-Nyugat Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A Dél-Nyugat Kft. 1995 óta foglalkozik gyengeáramú és elektromos rendszerek (elektronikus behatolásjelző, zártláncú videó megfigyelő, tűzjelző) tervezésével, telepítésével, valamint rendszeres karbantartásával. Jelentős üzletágunk a napelemes energiatermelő rendszerek tervezése, műszaki vezetése, műszaki ellenőrzése, valamint rendszerek kiépítése és karbantartása.
Vállalkozásunk tevékenységét a tervezéstől a kulcsrakész kivitelezésig vállalja. Komplett megoldásokat nyújtunk önkormányzatok, vállalkozások valamint magánszemélyek részére. Cégünk kivitelezési és tervezői tevékenysége során nemcsak Csongrád megyében, hanem az ország szinte teljes területén vállal kivitelezési munkákat. 2007 óta Romániában is végzünk hasonló tevékenységeket.

Web: www.del-nyugat.hu

A Dél-Nyugat Kft. bemutatása (pdf)
 

10. DÉLÚT Építő és Bányászati Korlátolt Felelősségű Társaság

A DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. 1988-ban alakult családi vállalkozásként. A cég 1996-tól korlátolt felelősségű társaságként működik. A kezdetben homokbánya műveléssel, szóródó tömegáruk fuvarozásával, rakodásával, földmunka-gépekkel történő munkavégzéssel foglalkozott. Mára a térség meghatározó földmű építő társaságává fejlődött. A vállalkozás útépítési és mélyépítési tevékenységet, rekultivációs munkákat, külszíni építőanyag bányászatot és közúti szóródó árufuvarozást és szállítást folytat. Célunk, hogy a szolgáltatásaink, és tevékenységünk teljes körűen kielégítse megrendelőink elvárásait, igényeit. Üzletpolitikánk lényege, kiváló minőségben megfelelni a telephelyünk vonzáskörzetében jelentkező kis volumenű lakossági igényeknek és az ország különböző területein megvalósuló nagyobb volumenű beruházásoknak egyaránt. A társaság feladatait jól képzett személyzettel, korszerű, saját géppark bevonásával látja el és a telephelyén javító műhellyel rendelkezik. Vállalati céljaink eléréséhez hozzáértő, teljesítményorientált munkatársakra, valamint vezetőkre támaszkodunk, és számukra a továbbképzés, a személyi fejlődés, továbbá a megfelelő munkakörnyezet keretfeltételeit biztosítjuk. A piaci igényeknek professzionalizmussal, innovációs készséggel történő felderítése és a megfelelő ár alkalmazása biztosítja vevőink megelégedettségét.

Web: www.delut.hu

A DÉLÚT Kft. bemutatása (pdf)

 

11. DÉLZSALU Építőipari Szolgáltató és Kölcsönző Korlátolt Felelősségű Társaság

A vállalkozás 1992-ben alakult. Jelenleg 4 főállású alkalmazottja van. A Kft. ipari létesítmények, szerkezetépítések, monolit vasbeton szerkezetek zsaluzási munkáinak kivitelezésére, zsaluzati rendszerek bérbeadására szakosodott. Egyedi szakmai kompetenciákkal bír a speciális magas- és mélyépítés (réselés, cölöpözés, vákuumozás, sajtolás, csúszózsaluzat), monolit-, illetve előre gyártott vasbeton építés terén. A cég saját védett termékkel rendelkezik: „Előre gyártott vasbeton alépítmény kúpos fenekű tárolókhoz” szabadalom tulajdonosaként. A vállalkozás számos referenciái közül kiemelendő: a Madách Színház felújítás zsaluzási munkái; a Makó Sportcsarnok lelátó és fogadóépület vasbeton szerkezetek zsaluzási munkái; Budapest-Kleopátra Ház-, Római Ház lakópark projektirányítása; Az ügyvezető Mura Mészáros József több személyes elismeréssel büszkélkedik az építőipari díjakat tekintve a Vedres István Emlékérem, ÉTE Érdemérem, Alpár Ignác Díj birtokosa.

Web: www.delzsalu.hu


A DÉLZSALU Kft. bemutatása (pdf)

 

12. DO-MI-NO BUILD Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

2003-ban alakult mikrovállalkozás. A cég főbb tevékenységei: tetőszerkezet-készítés, tetőfedés, ácsmunkák bádogos munkák elvégzése. Jelenleg 7 főállású alkalmazottat foglakoztat a cég, akik egyenként 10-15 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Referenciaként megemlítendő a kisteleki Aqua Hotel, az újszegedi római katolikus templom a makói fürdő valamint az algyői Borbála Fürdő tetőkivitelezési munkái. A vállalkozás munkái során törekszik a minél hatékonyabb, jobb és esztétikusabb építési kivitelezésre.

Web: www.dominobuild.hu

A DO-MI-NO BUILD Kft. bemutatása (pdf)

 

13. ELECTRIC POWER Villanyszerelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A kisvállalkozás tulajdonosa Simon László egyéni vállalkozásaként 1997-ben kezdte el szakmai tevékenységét, melyet 2001-től Kft.–ként formában végez. A cég alapításkori villanyszerelési, kivitelezői és szolgáltató tevékenységét az átalakuláskor villamos biztonságtechnikával (érintésvédelem, tűzvédelem, villámvédelem) bővítette ki. Mára igen széles spektrumú a cég tevékenységi köre: épületek villanyszerelése, légvezeték és földkábeles csatlakozások hálózatok építése, villámhárítók telepítése, csarnokok, ipari és kommunális létesítmények-, kazánház elektromos, - térvilágítás szerelése, javítása, elektromos tervezés, érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálatok. Jelenleg 19 fő alkalmazottal dolgoznak. A cég a közelmúltban korszerűsítette járműparkját, betanított munkásait szakiskolába iskolázta be. Jelentősebb referenciamunkái: Szentesen a buszpályaudvar elektromos kivitelezése; Újszegeden a meglévő szennyvíztelep elektromos kivitelezése; Jánoshalmán Tanuszoda, Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis, valamint az SZTE Rektori Hivatalának elektromos kivitelezése.

Web: www.electricpower.hu


Az ELECTRIC POWER Kft. bemutatása (pdf)

 

14. FAKTÚRA-DUÓ Faipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A Faktúra-Duó Kft. 1994. április 28-án alakult meg. A többségi tulajdonosok, akik egyben önállóan ügyvezetők Plavecz Pál és Plaveczné Fülöp Zsuzsanna. A Faktúra-Duó Kft. 1995-ben kezdte meg a szombathelyi FALCO Rt. termékeinek forgalmazását, illetve feldolgozását.
A cég árbevételének 70%-át a kereskedelem biztosítja, 27% az alapanyagok feldolgozásából, illetve bútorkészítésből adódik, 3% pedig szoftverfejlesztői tevékenységből származik.
Fő tevékenysége bútorlap és kiegészítő szerelvények nagykereskedelme, bútorlap szabászat. A cég által forgalmazott termékek: laminált bútorlap, konyhai munkalap, farostlemez, frontelemek, bútor-szerelvények.
A bővülő megrendelési igények gyorsabb és korszerűbb kielégítése érdekében 2000-ben és 2001-ben több géppel is bővült a cég eszközparkja. Az élzárási technológia korszerűsítésével pedig már a különleges igényeket is ki tudja elégíteni. 2003-ban beszerzett, új ABS-ező géppel, az élek lekerekítése és a sarkok megmunkálása is lehetővé vált.
A legújabb lapszabász gép számítógéppel vezérelt, és lapszabász programmal is rendelkezik.
A cég 13 fő alkalmazottal rendelkezik, emellett alkalmanként 2-3 fő tanulót is foglalkoztat.

Web: www.fakturaduo.hu

A FAKTÚRA-DUÓ Kft. bemutatása (pdf)

 

15. FAMÍVES Belsőépítészeti és Faipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A Famíves Kft. 1990-ben alakult egyedi, kis- és középsorozatú épületasztalos-ipari, belsőépítészeti-berendezési tárgyak gyártására és helyszíni szerelésére. A kisvállalkozás 2010-ben 47 főt foglalkoztatott. A magánszemélyek tulajdonában lévő társaság saját ingatlanon és eszközön kívül jelentős szakmai hagyományokkal is rendelkezik, mely Kft.-vé alakulás előtti, mintegy három évtizedre nyúlik vissza. Versenytárgyalási felhívás vagy generál kivitelezés esetén alvállalkozóként állnak partnereink rendelkezésére, működésük kiterjed az ország egész területére. Tevékenységi körük sokrétűségét szemlélteti, hogy a hagyományos kézművességtől a legújabb anyagok felhasználásáig minden megtalálható palettájukon. Nagy hangsúlyt fektetnek megbízóik teljes körű, a kapcsolódó szakterületeket is felölelő kiszolgálására, ugyanígy a magas minőségi követelmények kielégítésére. Munkáik során komplett belsőépítészeti tervet készítenek. A vállalkozás saját telephelyén saját hulladékból, megújuló energiával termeli a hőt a központi fűtés számára. Fontosabb referenciamunkái: az SZTE Rektori Hivatalának, a Sándorfalvi Általános Iskolának, Bp. XII. Kerületi Polgármesteri Hivatala épületasztalos és belsőépítészeti munkálatai.

Web: www.famivesszeged.hu


A FAMÍVES Kft. bemutatása (pdf)

 

16. Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zártkörűen működő Részvénytársaság

A Ferroép Zrt. jogelődje a Ferroép Kft. 1990-ben alakult kisvállalkozás, amely 2009-ben 31 főt foglalkoztatott. A Zrt. tevékenységi köre: építőipari fővállalkozás (építési-szerelési engedélyes- és kiviteli tervdokumentáció készítése; technológiai tervek készítése; építési-szerelési munkák kivitelezése, lebonyolítása); építész-, statikus-, épületgépész-, elektromos-, belsőépítész-, technológiai- és közmű tervek készítése); generál kivitelezés, építés-szerelés (építési-szerelési munkák kivitelezése, épületgépész és elektromos munkák kivitelezése; technológiák telepítése, beüzemelése, személyzet betanítása; klíma-, valamint légtechnika szerelés); gyártás (elektromos elosztószekrény-gyártás; épületgépészeti szerkezetek gyártása). A cég a 90-es évek derekától nagymértékű strukturális változásokon ment keresztül, ami tulajdonképpen napjainkig tart. Az átalakulás, a fővállalkozói tevékenység előtérbe kerülése, valamint a megnövekedett komplex feladatok ellátására alkalmas szervezeti struktúra kialakítását jelenti. Mindenkor képesek voltak a szakmában működő cégekkel jó kapcsolatokat ápolni és hasznos információkkal segíteni egyedi fejlesztéseiket. A Zrt. nettó árbevétele a 2004. évtől 2 milliárd forint feletti szinten stabilizálódott, aminek növekedése napjainkig tart, és az utóbbi két évben csúcsosodott ki, amikor meghaladták a 4 milliárd Ft árbevételt. Ezen időszakban az árbevétel mellett évről-évre nőtt a cég saját tőkéje is, ami biztos hátteret nyújt a megnövekedett volumenű feladatok finanszírozásához. A cég több díjjal is büszkélkedik: Építőipari Mesterdíj (1998), Dél-Alföldi Regionális Minőségi Díj (2005), Nívó Díj (2007). Számos referenciája közül csak néhány jelentősebb: a Szegedi Tudományegyetem - Dugonics téri főépületének felújítása, Szeged - Napfényfürdő Aquapolis építési munkáinak kivitelezése; Szegedi Vadaspark - Zsiráfház kivitelezése; Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a Gyermekfürdő és szaunavilág építése; Szeged - Reök Palota rekonstrukció; Mórahalom - Városi Fürdő kivitelezése.

Web: www.ferroep.hu


A Ferroép Zrt. bemutatása (pdf)

 

17. Ferroép-Szer Épületgépész Korlátolt Felelősségű Társaság

A Kft. 1998 tavaszán alakult. A cégben egyharmad részben tulajdonos a Ferroép Zrt. A kisvállalkozás dolgozói ebből a cégből kiválva szerveződtek egy új, önálló társas vállalkozássá. A vállalat tevékenységi köre: komplett épületgépészeti kivitelezés, melybe beletartozik a víz-, gáz- és központi-fűtés szerelési, valamint a szellőzés technikai kivitelezés is. A Ferroép-Szer. Kft. kisvállalkozás, 2010-ben 19 főt foglalkoztatott, akik jelentős hányada folyamatos fejlődésre képes fiatal szakember. Kivitelezői létszámuk a vállalkozás által elnyert munkák lebonyolításában, megvalósításában, és ha szükséges, tervezésben is közreműködik. A megvalósításban saját fizikai állományuk mellett széles alvállalkozói kör vesz részt. Munkatársaik felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri jogosítvánnyal rendelkeznek. Magas színvonalú kivitelezésünk után vállalják a garanciát és igény esetén a gépészeti rendszerek karbantartását is. 2008-ban versenyeztetett eljárás keretein belül nyerték el a Hansa Kontakt Ipari Logisztikai Központ Raktárcsarnok komplett kivitelezését. Ez a munka áttörést hozott a cég életében. További referenciák: Mórahalom Fürdő és Szaunavilág komplex épületgépészeti kivitelezése; Szeged - Napfényfürdő Aquapolis teljes épületgépészeti kivitelezése; Szeged, Dugonics tér Rektori Hivatal komplett épületgépészeti felújítása. A cég ügyvezetője 2009-ben „Az év vállalkozója” címet kapta.

Web: www.ferroep-szer.hu

 A Ferroép-Szer Kft. bemutatása (pdf)

 

18. GREDU Szerelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A 2003 óta működő mikrovállalkozás, 2010-ben 4 főt foglalkoztatott. Tevékenységét tekintve speciális szaképítéssel, valamint általános és speciális acélszerkezetek gyártásával, szerelésével foglalkozik. Referenciák: ATEV-SZOLG. csarnokának célszerkezeti és panelépítési munkái, Békéscsaba Megyei Könyvtár emeletráépítés acélszerkezeti munkái, MOL - csarnok acélszerkezeti munkái.

Web: www.gredu.hu


A Gredu Kft. bemutatása (pdf) 

 

19. "Guriga '98" és Társa Építőipari és Vállalkozói Korlátolt Felelősségű Társaság

A cég 1990-ben alakult kisvállalkozás, amely 2010-ben 12 főt foglalkoztatott. Tevékenységei: ipari csarnokok vasbetonszerkezetének szerelése, gyártása és tervezése, valamint családi házak, társasházak, közmű-intézetek tervezése és generál kivitelezése az alapozástól egészen a kulcsátadásig. Öt fővel kezdte el a tevékenységét, ma tizenkét alkalmazottja van, a mérnököktől a szakmunkásokig. A vállalkozást a kezdetektől folyamatos árbevétel növekedés, valamint nyereségesség jellemzi. Ehhez alapot a sok évtizedes gyakorlattal rendelkező szakembergárda és felelős műszaki vezetők adják. Munkáikat kiterjedt üzleti kapcsolatainak köszönhetően, a vállalt feladatok jellegétől és volumenétől függően a cégükhöz hasonló profilú vállalkozásokkal együttműködve végzik az ország egész területén, sőt 2004-től immár az ország határain túl is. Kerekes János ügyvezető megkapta a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Az iparért díját”. Referenciák pl.: székesfehérvári Ford gyártócsarnok vasbeton szerkezete; Szegedi Városi Sportcsarnok, UTE jégpályacsarnok vasbeton szerkezet kivitelezési munkái.

Web: www.gurigakft.hu

A Guriga és Társa Kft. bemutatása (pdf) 

 

20. Hajós Építész Iroda és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A Hajós Építész Iroda Kft. fő profilja a generál, valamennyi szakágat felölelő komplett tervezés. A tervezési folyamat során látványtervekkel gazdagított vázlattervet, ezt követően az építési engedélyezési, majd lezárás képen  generál kiviteli terveket készítünk.
Komoly referenciával rendelkezünk nagy beruházások generál kiviteli terveinek elkészítésében. Az irodánkban készült tervek alapján már több mint 100 közbeszerzés keretében megvalósult épület készült el.
Építész irodánk az ország teljes területén végez tervezési munkát, de részt vettünk már romániai, és oroszországi projektekben is. A műemléki épületek rekonstrukciójának tervezése területén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezünk, bizonyítja ezt, a két alkalommal elnyert műemlék rekonstrukciós ICOMOS díjunk.
Megrendelőink ( nagyvállalatok, bankok, önkormányzatok, állami vállalatok) elégedettségét tükrözi, hogy folyamatos és visszatérő megbízások érkeznek hozzánk.
Cégünk legnagyobb erénye a gyors és rugalmas feladatmegoldás, mellyel megrendelőink változó igényeit is követjük. Jelentősebb referenciák: Lombard Lízing Zrt. irodaház – Szeged, Ferroép Zrt. irodaház – Szeged, Uszoda, Versenysport és Rendezvénycsarnok – Érd, Borbála Wellness Hotel – Algyő, II. Kórház – Szeged.
 
 

21. H - FEST Kereskedelmi- és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Hajdú József szobafestő–mázoló–tapétázó-fényező mester 1992-ben alapította meg a kisvállalkozást. A cég tevékenységei: szobafestés, mázolás, tapétázás, homlokzatfestés, díszítő festés, meleg-burkolás, bútorgyártás, belsőépítész és lakberendezés, valamint 3M biztonsági és hővédő fóliák kivitelezése és forgalmazása, gipsz díszek gyártása és felhelyezése, gipszkarton falak, álmennyezetek készítése. Alkalmazottainak száma 2010-ben 11 fő szakképzett festő. Nagyobb volumenű megrendelés esetén fővállalkozóként pedig további 25 fővel dolgozik. Hajdú József közel harminc éves szakmai gyakorlattal és több mint tíz éves vállalkozásvezetői gyakorlattal rendelkezik. A folyamatos minőségi munka biztosítása érdekében szakmunkásai rendszeres továbbképzéseken vesznek részt, akik így képesek a szakma legújabb kihívásainak és az európai uniós elvárásoknak is megfelelni. A cég 2007-ben a Délmagyarország napilap Presztízs díját nyerte el “Az év középvállalkozása” kategóriában.

Web: www.h-fest.hu


A H-FEST Kft. bemutatása (pdf)

 

22. Hypocenter Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Társaságunk 1993-ban alakult. Főbb tevékenységi körünk közé tartozik a falszigetelés, a hulladékszállítás, az épülettakarítás, a karbantartói, gondnoki, szakipari és javítási szolgáltatás, valamint a parkgondozás.
Utólagos falszigetelési szolgáltatásunkkal megszüntethető a vályog-, tömör téglafal és vegyes falszerkezetek átnedvesedése, ezáltal az épület hőszigetelő képessége növelhető és csökken a fűtési energiaigénye.
Cégünk vállalja irodák, irodaházak, üzlethelységek, áruházak, intézmények és raktárhelységek teljes körű takarítását.
Parkgondozást, fűvágást vállalunk közepes és nagy területeken. Vállaljuk aljnövényzetek rendbetételét, parkosítást, cserjék és virágok gondozását.
Szolgáltatásaink alapja a minőség iránti elkötelezettség. Vezetőink, dolgozóink szakmai felkészültsége mellett törekszünk tartós üzleti és partneri kapcsolatok kialakítására ügyfeleinkkel.
 

 

23. Iparos Fémszerkezet-gyártó és - szerelő Korlátolt Felelősségű Társaság

Az Iparos Kft. 2003-ban alakult mikrovállalkozás az 1992-ben bejegyzett Iparos Bt. jogutódjaként. 2010-ben 6 főt alkalmazott. A társaság épület- és szerkezet lakatos munkák kivitelezésével foglalkozik. Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik acélszerkezetek gyártása és szerelése, valamint épületlakatos munkák területén. Magánszemélyek és közületek részére egyaránt vállalják kerítések, kapuk, úszókapuk, ipari méretű úszókapuk, szárnyaskapuk, lépcsők, korlátok, védőrácsok, biztonsági ajtók, erkély- és teraszelemek, előtetők, kovácsoltvas jellegű munkák, egyedi tervezésű gépek, egyedi vas- és acélszerkezetek, csarnokok gyártását, helyszíni szerelését. Társasházak megrendelésére többek között gyártanak lépcsőházi- és erkélykorlátokat, kéményseprő létrákat, kerékpártárolókat. Sportlétesítmények részére gyártanak és szerelnek lelátót, kosárlabdapalánk tartó szerkezetet. Egyedi megrendeléseket teljesítenek ipari létesítmények részére. Szakmai referenciai: Szeged Bertalan- híd korlátszerelés, dilatációt fogadó szerkezetek gyártása, szerelése; Szeged Izabella- híd korlátkészítés; Újszegedi Sportcsarnok lelátóinak gyártása, szerelése.

Web: www.iparoskft.hu

Az Iparos Kft. bemutatása (pdf) 

 

24. LEGRAND Magyarország Zrt. - A villamos rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője.

A Legrand Csoport világelső a kisfeszültségű elektromos szerelvények területén. Termékeinket minden földrészen értékesítjük. A világ több mint 180 országában jelen lévő, 35 000 munkavállalót foglalkoztató, dinamikusan fejlődő, francia központú cégcsoport nettó árbevétele 2012-ben elérte a 4,5 milliárd Eurót. A Legrand Csoport magyarországi vállalata a közel 500 főt foglalkoztató Legrand Zrt. 2012 évi árbevételünk meghaladta a 20 milliárd forintot, melynek jelentős része exportértékesítés. Rendelkezünk ISO 9001-es minőségtanúsítással, amely garantálja a gyártás magas színvonalát és a szigorú környezetvédelmi politikánk eredményeképpen az ISO 14001-es minősítést is megkaptuk. Kínálatunkat 9 000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja, amelyeket professzionális partnereken keresztül értékesítünk országos lefedettséggel.

Web: www.legrand.hu

 

25. NANOCOLLTECH Fejlesztési és Technológia Hasznosítási Korlátolt Felelősségű Társaság

A szegedi székhelyű NANOCOLLTECH Kft.-t 2005-ben alapította két magánszemély – Dr. Dékány Imre akadémikus egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem kolloidkémia professzora és Dr. Buzás Norbert kémikus, innovációs menedzser. A cég azzal a célkitűzéssel jött létre, hogy olyan nanoszerkezetű anyagokat - fémeket, fémoxidokat és komplex folyadékokat, valamint reaktiv nanorészecskéket és felületeket - fejlesszenek, amelyek az ipari folyamatokban közvetlenül alkalmazhatók, illetve könnyen termékké formálhatók. A társaság tevékenységei három részre oszthatók. A fejlesztések elsődlegesen a környezetiparhoz kapcsolódnak, a szennyezés-eltávolítás területén három termékfajtával is, így környezetkímélő módszereket alkotva professzionális tisztító cégek számára és mindennapos háztartási alkalmazásra egyaránt. Másik fontos területe az egészségipar, melynek keretében jelenleg a General Electric Lighting üzletágával együttműködésben folyik egy forradalmian új termék kidolgozása, amely műszeres vizsgálóhelyiségek és műtők gyors újrasterilizálását tenné lehetővé. Harmadik tevékenysége az elektronikai iparhoz kapcsolódik, állandó ügyfelei számára nanofém-mintákat gyárt különböző elektrotechnikai alkalmazásokhoz.

Web: www.nanocolltech.com

 

26. Nemes-Plusz 2000 Építőipari Kft.

A Délép Ipari Parkban található építőipari generál kivitelezéssel foglalkozó cég 1991-től 1999-ig, mint egyéni vállalkozás, 1999. augusztus 1-től Nemes Plusz 2000 Építőipari Kft.-ként működik. A kisvállalkozás, amely 2010-ben 18 főt foglalkoztatott. Kiemelt szakterületük a monolit vasbeton szerkezetek kivitelezése, ezen kívül speciális monolit vasbeton gépalapok, ipari padlók készítése. A szerkezetekhez szükséges betonacél gyártást (vágás, hajlítás) és szerelést is végeznek. A szerkezetek zsaluzásához PERI zsalurendszert használnak. Kiemelt megrendelőik: Strabag Zrt., Debmut Zrt. Kiemelt beszállítóik: TBG Betongyártó Kft., Peri Kft. Referenciái munkái: SZTE Pathológia, Szennyvíztisztító-Szeged, Forrás Hotel új szárnyának szerkezetépítése, M43 autópálya Tisza-hídjának pályalemez és szegélygerenda építése.

Web: www.nemes-plusz2000.hu

A Nemes-Plusz 2000 Kft. bemutatása (pdf)

 

27. PROFÁMA Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A cég 1991 óta működő mikrovállalkozás. Tevékenységi köre: az alapozással, talajvízzel és erózióval kapcsolatos feladatok megoldása; kivitelezés, szakvéleményezés, tervezés. Ezeken belül pedig gépi földmunka tereprendezés, földművek kialakítása; alapozások: síkalapozás, mélyalapozás, fúrt, markolt cölöpalapozás ("dugó" alap); erózióvédelem textilzsalus meder- és rézsű burkolatok; valamint padlóburkolás (önterülő, hézagmentes epoxigyanta padlóburkolatokkal). A cég egyedi, speciális szakmai kompetenciái a következők: FORESHPRE Textilzsalus mederburkolás szabadalom, valamint “Dugó” rendszerű alapozás. Jelenleg 5 főállású munkavállalót alkalmaz.

Referenciái: Szeged- Parkolóház, Szeged - Dunaferr Center Csarnok, M0 Autóút I/A szakasz- öv- és talppárok kivitelezése.

Web: www.profama.hu


A PROFÁMA Kft. bemutatása (pdf)

 

28. ROLLÓ-MR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A Rolló-MR Kft. jogelődjét több évtizedes műanyagipari gyakorlattal rendelkező szakemberek alapították 1993-ban. Mára Dél-Magyarország meghatározó műanyag nyílászáró, árnyékolástechnikai eszköz- és garázskapu gyártó és forgalmazó középvállalkozásává fejlődött. Az általuk gyártott és forgalmazott műanyag nyílászárók, valamint árnyékolástechnikai termékek a piac minden igényét ki tudják elégíteni. Tevékenységei a teljes nyílászáró alágazati spektrumot lefedik: műanyag nyílászárók gyártása, forgalmazása, beépítése; árnyékolástechnikai rendszerek tervezése, kivitelezése; garázskapuk, redőnykapuk, szalagkapuk kereskedelme; beltéri ajtók, fém bejárati ajtók értékesítése; Velux és Fakro termékek forgalmazása; párkányok, könyöklők, térképlécek értékesítése. 2010-ben 51 főt foglalkoztatott a cég. A vállalkozás exportbevételeit a jövőben a szomszédos hármas határ menti területeken kívánja bővíteni. Főbb referenciái: a Panel Program keretében a szegedi panel lakások felújítása, szegedi Apáthy és Jancsó Kollégiumok nyílászárójának cseréje; Csongrád Megyei Bíróság, Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőség épületének felújítása.

Web: www.rollo-mr.hu


A ROLLÓ-MR Kft. bemutatása (pdf) 

 

29. Szögi Építőipari Fővállalkozási és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Az építőipari vállalkozás 1988-ban alakult. Az első években csak 4-5 fővel dolgozott. 1994-től kezdett jelentősen bővülni, amikor is az építkezési kedv megerősödött, valamint a svéd LINDAB cégnek lett tervezői képviselete. 1995-től a svéd LINDAB cég márkakivitelezői és márkakereskedői címét is megkapták. 1995 évtől kezdődően az amerikai BOMANITE CO. cég megyei képviseletét is ellátják, amely exkluzív külső és belső térbeton burkolatokat gyárt. 1998-től kezdődően a teljes magyarországi licence joggal rendelkezik. A BOMANITE burkolat rendelkezik az EU-ban is elfogadott közútépítési alkalmassági bizonyítvánnyal. A cég létszáma 1995-től kezdődően 15-20 fő kőművesre, 8 fő bádogosra és 3 fő ácsmesterre nőtt. Jelenlegi tevékenységi köre: magas építőipari fővállalkozás, új épületek építése és régiek felújítása; belső burkolómunkák és külső térburkolatok; ács – és bádogos munkák, könnyűszerkezetes épületek, csarnokok, hűtőházak készítése; A cég több díjban is részesült: Szeged EXPO termékdíj, CSMKIK különdíj 2004. Referenciák.: MOL Rt. SZT- 10 és SZT- 11 tankállomások közötti gerincvezeték földmunkái; Szeged, Sándorfalvi út (1920 nm), HULLADÉKVÁLOGATÓ csarnok LINDAB munkái; Budapest- Margit-sziget, Palatinus Strandfürdő díszburkolat elkészítése (6000 nm).

Web: www.szogikft.hu


A Szögi Kft. bemutatása (pdf)

 

30. VENTOSUS Mérnök Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A cég 2003-ban indult egyéni vállalkozásként. Az alapítást követő harmadik évben alakult meg a Ventosus Mérnök Iroda Kft. A folyamatos fejlődésének köszönhetően 2011-ben új irodába költözött a cég, ezzel az iroda műszaki felszereltségét, illetve a tervezési és a műszaki ellenőrzési munkáink színvonalát, precizitását tovább tudta növelni. A dinamikus és töretlen növekedés eredményeként napjainkban országos szinten is elismert mérnöki irodává vált a mérnök iroda. A munka során fő cél a korszerű épületek, épületgépészeti- és megújuló energiaforrást alkalmazó rendszerek megalkotása. A cég megrendelői számára segítséget nyújt abban, hogy megtalálják napjaink gyorsan fejlődő, korszerű megoldásai között a legoptimálisabbat. A Ventosus Kft. fiatal és dinamikus csapata gyors, rugalmas munkavégzéssel áll megrendelői rendelkezésére, legyen az tervezés vagy műszaki ellenőrzés.
 
A cég számos jogosultsággal rendelkezik tervezés, beruházás és műszaki ellenőrzés terén.

Web: www.ventosus.hu

 A VENTOSUS Kft. bemutatása (pdf)

 

A klaszterrel együttműködő szervezetek

1. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

Az SZTE a Dél-alföldi régió, de egyben a vidék egyik legmeghatározóbb jelentőségű felsőoktatási és tudományos kutatási központja. A különböző tudományterületeken elért számos oktatói, kutatói és hallgatói eredmény is hozzájárul ahhoz, hogy hazai és nemzetközi szinten egyaránt ismert és elismert az intézmény teljesítménye. A klaszterben támogató tagként van jelen a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar (SZTE MK). A TIOP 1.3.1. pályázat keretében az SZTE Mérnök Karán zöld beruházás valósult meg. Az új Mérnök Kari épület műszaki megvalósítása jó gyakorlat lehet a klaszter tagjai számára. Szegeden, a Moszkvai krt.–on felhúzott oktatási és labor objektum az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazásával, alacsony energia felhasználású építményként funkcionál. Az itt feltárt eredmények mind az építőipari kivitelezési, mind az üzemeltetési tapasztalatok vonatkozásában hasznosíthatóak a klaszter tagok számára


Web: www.mk.u-szeged.hu

 

2. BAUSTUDIUM Szakképzési és Átképző Korlátolt Felelősségű Társaság

Az 1990 óta működő kisvállalkozás (2010-ben 59 főt alkalmazott) négy telephellyel rendelkezik (Szeged, Makó, Szentes, Hódmezővásárhely), s így egész Csongrád megyét lefedi a tevékenysége. A Kft. építőipari szakképzésekkel, illetve átképzésekkel foglalkozik, fő tevékenységét tekintve szakmai középfokú oktatást végez. A BAUSTUDIUM Kft. 22 szakmaterületen piacképes és stabil megalapozottságú képesítést nyújt a tanulóinak

 

Web: www.baustudium.hu

 

3. Építéstudományi Egyesület Csongrád Megyei Szervezete (ÉTE)

A szakmai civil szervezet feladata tagjai szakmai fejlődése, továbbképzése, az alkotó munka támogatása, a kutatás-fejlesztési eredmények gyakorlati alkalmazásának terjesztése, az építéstudomány szakmai színvonalának emelése, a műszaki kultúra fejlesztése. Az állami, kormányzati, önkormányzati intézmények, a közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint a hazai és nemzetközi szakmai szervezetek között híd szerepet tölt be. Mindezeket szakmai rendezvényekkel, előadásokkal, rendes és jogi tagjai érdekei szerint és közreműködésével látja el. vállalkozások versenyképességeinek javulását.

Web: www.eptud.org


www.kivitelezes.net tagjai nagyobb térképen való megjelenítése


Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<< Június 2024 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930