jún. 16
vasárnap

Nem a CSOK pörgeti a lakáspiacot

IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook

Mintegy százezer – az elmúlt években – elhalasztott vásárlás valósulhat meg a következő időszakban a lakáspiacon a kedvező piaci körülményeknek köszönhetően – mondta Földi Tibor, a Cordia ingatlanfejlesztő vezérigazgatója a cég sajtótájékoztatóján. Ebből mintegy 30-40 ezres kereslet valószínűsíthető az új lakások piacán. A magyar lakáspiac pezsgése egyebek között annak köszönhető, hogy az alacsony banki kamatok miatt a befektetők újra az ingatlanok felé fordultak. Ugyanakkor a magasabb kockázat mellett kiemelkedő hozamot kínáló befektetések – a többi között a brókerbotrányok miatt is – szinte eltűntek a piacról.

Bővebben: Nem a CSOK pörgeti a lakáspiacot

Ezeken a helyeken aranyáron mérik a telkeket

IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook

Szinte az összes megyeszékhelyen élénkült az újépítésű lakások iránti kereslet, derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből. A kevés kivétel közé tartozik Salgótarján és néhány délkeleti megyeszékhely (Békéscsaba, Szeged, Szolnok), ahol az érdeklődők számának megugrása még várat magára. A többi nagyvárosban azonban a kínálat nem képes kielégíteni a megnövekedett igényeket, így az sem szokatlan, hogy a lakások már a tervasztalról gazdára találnak.

Bővebben: Ezeken a helyeken aranyáron mérik a telkeket

Házat venne, építene? - Kemény szabályok jönnek

IWIWSatartlapGoogle bookmarkFacebook

2021. első napjától a közel nulla energiaigény lesz a követelmény a lakóépületekre, így pusztán a hőszigetelés vastagításával nem lehet orvosolni a problémát. Akkortól már - helyben termelt - megújuló energiát is használniuk kell a lakóépületeknek.

hazat

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért az MTI-nek nyilatkozó szakértő azt javasolja, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.

Bővebben: Házat venne, építene? - Kemény szabályok jönnek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<< Június 2024 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930